Nieuws

Ilse DeLange ontvangt Buma Lifetime Achievement Award

De Buma Lifetime Achievement Award wordt dit jaar toegekend aan Ilse DeLange. Zij ontvangt de onderscheiding tijdens de uitreiking van de Buma Awards 2022, maandag 16 mei in Spant! in Bussum. DeLange legt nu al meer dan 25 jaar een ongekende passie voor haar vak als componist, performer, zangeres, coach en televisiemaker aan de dag.

Over Ilse DeLange

Ilse DeLange verscheen al in 1994 bij de Nederlandse Country Music Awards, maar beleefde haar echte doorbraak vier jaar later met het debuutalbum World of Hurt. Het album, waarvoor ze in Nashville samenwerkte met topproducer Barry Beckett, werd maar liefst 600.000 keer verkocht. Het resulteerde in vijf keer platina. Anno 2022 prijken er zestien albums op haar CV, achttien platina albums en is de prijzenkast gevuld met zes Edisons, ruim 45 muziekawards in Europa en één Amerikaanse Country Music Award.

The Common Linnets

In 2014 behaalt ze met The Common Linnets een meer dan verdienstelijke tweede plaats bij het Eurovisiesongfestival. Het betekende tevens een Europese doorbraak, resulterend in een nummer 1-notering in maar liefst veertien landen. Haar protégé Duncan Laurence wist in 2019 het songfestival zelfs winnend af te sluiten.

Adviseur en coach

Ilse DeLange toont zich ook een begenadigd adviseur en coach, zowel op televisie als in haar rol van ambassadeur van ‘Méér muziek in de klas’. Ook promoot ze Nederlandse countrymuziek in Amerika via haar netwerk in Nashville.

“Ilse DeLange benadert alles met die voor haar kenmerkende en innemende openheid en spontaniteit. Het levert waardering én bewondering op van zowel fans als collega’s. Ilse is daarom de terechte ontvanger van de Buma Lifetime Achievement Award 2022.”

Bernard Kobes, CEO Buma/Stemra

Buma Awards

Tijdens de Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2021. Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lennaert Nijgh Prijs naar de beste tekstdichter, is er de Buma Oeuvre Award Multimedia en tot slot wordt de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop