Nieuws

inJazz 2022: Showcase je muziek!

Na twee jaar online te hebben geleefd, keert inJazz in 2022 weer terug als live-evenement. Heb jij het gevoel dat je deel kunt uitmaken van de inJazz selectie van de beste nieuwe geluiden in de Nederlandse jazz? Samen met onze partners hebben we besloten om de inzending van nieuwe jazz en jazz-gerelateerde muziek in audio- of videovorm open te stellen. Aanmelden kan vanaf vandaag, 4 januari, tot 1 maart 23:59 uur.

Over het publiek
Meld je aan om in aanmerking te komen voor een officieel optreden tijdens inJazz in 2022. De showcase setlijsten dienen voornamelijk te bestaan uit origineel repertoire van leden van Buma.
Het festivalprogramma van inJazz biedt Nederlandse musici de kans om met hun talenten een internationaal netwerk van professionals uit de muziekindustrie te bereiken, te weten programmeurs, leidinggevenden van platenlabels en streamingplatforms, managers, boekers, journalisten en anderen.

Over de vergoeding
Als je wordt uitgenodigd om op te treden op inJazz 2022, betaalt Buma € 250 per muzikant met een maximum van € 1.250 per band. Let op: ten minste één bandlid moet in Nederland wonen en werken en lid zijn van Buma.

Over de commissie, opnames, promotie en distributie
Een professionele commissie, die tot de bekendmaking van de selectie anoniem blijft, zal uit de inzendingen een aantal bands (of soloartiesten, indien van toepassing) selecteren. Alle aanvragers worden vóór 1 april 2022 op de hoogte gebracht. Als je wordt geselecteerd voor een optreden tijdens inJazz 2022, zorgen wij voor een professionele opname van je optreden (inclusief rechten) op een bepaald moment in het jaar. De opname wordt gebruikt ter promotie en zal je uiteindelijk gratis worden overhandigd. InJazz speelt een actieve rol in de promotie en marketing van je muziek. De inJazz opnames vinden hun weg naar radiostations in binnen- en buitenland, naar streaming platforms en platenlabels en naar inJazz’ internationale netwerk van muziekprofessionals.

Klik hier om je als band/artiest op te geven voor inJazz 2022


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend