inJazz showcasefestival
Nieuws

inJazz: gratis showcasefestival van 21 t/m 23 juni

Na het succes van vorig jaar is dit jaar inJazz terug in twee steden. Op 21 juni is de opening in het Amsterdamse BIMHUIS, om vervolgens op 22 en 23 juni op verschillende locaties in Rotterdam neer te strijken. Uit 200 aanmeldingen zijn 17 Nederlandse en 5 buitenlandse jazz acts gekozen. Ook de prijswinnaars van o.a. Dutch Jazz Competition en Sublime Awards zijn aanwezig. Uniek aan dit jaar en kenmerkend voor het internationale karakter van inJazz, is de Catalaanse focus, met een panel en 3 showcases van een Catalaanse band.

Programma showcasefestival inJazz

inJazz beleeft in 2023 haar zeventiende editie. En ook deze keer is het showcasefestival gratis toegankelijk in zowel Amsterdam als Rotterdam. Op woensdagavond 21 juni wordt de opening gehouden in het Amsterdamse BIMHUIS met NOHMI, Raquel Kurpershoek, Loek van den Berg Quintet en Sanem Kalfa Miraculous Layers.

Op donderdag 22 juni kan je terecht bij verschillende locaties in Rotterdam voor optreden van Alba Careta Group (ES), Alto for Two, AVA Trio, Brintex Collective, Felix Schlarmann’s Tree House, JF Trio (ES), Matthias van den Brande Trio, Martin Leiton Quartet (ES), Meral Polat Trio, Organix, Peter Willems Trio, Wake The Dead, Yoràn Vroom’s Group of Friends, Tobias Preisig (CH), The Milk Factory (BE) en The Zebra Street Band.

Op vrijdagavond sluit onder andere Martin Fondse (Componist des Vaderlands) met zijn nieuwste project Forces of Water het festival af in de LantarenVenster. Bekijk het volledige programma en de timetable op inJazz.

inJazz conference

Het zakelijk programma van inJazz voor jazzpromotors en andere professionals uit het binnen-en buitenland is deze editie weer gevuld met netwerkactiviteiten en talks. Op donderdag is in Batavierhuis een conferentiemiddag met onder meer presentaties van het Europe Jazz Network, discussies over carrièreplanning voor jazzmusici en 1-op-1 gesprekken over financiering, muziekrechten en muzikantenvakbonden. Op vrijdag vindt de inJazz conferentiemiddag in LantarenVenster plaats, met onderwerpen als jazz op de (publieke) radio, muziek en migratie & erfgoed. Het professionele programma is uitverkocht. Lees meer over inJazz conference.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024