Nieuws

InJazz online op 25 en 26 juni & bekendmaking festival line-up

InJazz, het grootste Nederlandse jazz showcase- en netwerkevent, gaat dit jaar online. Op donderdag 25 en vrijdag 26 juni neemt dit initiatief van Buma Cultuur het jazzwijdeweb over. De conferentie vindt plaats op een online platform met eenvoudige toegang en registratie tot alle onderdelen. Een programma met korte discussies en presentaties, matchmaking sessions en de bekendmaking van de Buma Boy Edgar Prijs 2020. Het festival met een line-up van Nederlandse acts wordt live gestreamd vanuit dé jazzpodia van Nederland: LantarenVenster en BIMHUIS.

Online editie van inJazz
Managing director Ikaros van Duppen: “Juist in deze tijden is het zo belangrijk om het contact met Nederlandse maar ook buitenlandse collega’s te houden en het gesprek aan te gaan. We blijven de prachtige muziek delen die door Nederlandse muzikanten wordt gemaakt, ook al kan dat nu niet live met publiek erbij zoals we dat graag zouden zien. De festival livestream is voor iedereen, met hulp van fondsen, gratis te beluisteren en te bekijken. Dit geldt ook voor deelname aan de conferentie. Uiteraard stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs. Dit kan via een donatieknop bij de online conferentie en het online festival. De volledige opbrengst hiervan gaat als bijdrage naar minimaal twee extra toekomstige live-optredens van geselecteerde inJazz 2020 artiesten. Zowel BIMHUIS als LantarenVenster worden hiermee in staat gesteld een van de geselecteerde acts uit te nodigen voor een betaald concert zodra dat weer mogelijk is.”

Festival line-up
De festival line-up van inJazz 2020 is bekend! Verdeeld over twee podia in LantarenVenster en BIMHUIS spelen de acts betaald ieder een korte set. Het festival vindt in de avonduren plaats op 25 en 26 juni en wordt live gestreamd via www.injazz.nl. Van een aantal formaties wordt bestaand materiaal uitgezonden. Het online programma wordt zoals ieder jaar gratis aangeboden. Geselecteerd zijn: SMANDEM., SIMIO, Blue Sands, Xavi Torres – Kind Of Beethoven, Eran Har Even / World Citizen, Jan Geijtenbeek trio feat. Thomas Pol en Niek de Bruijn, Mundus Quartet, Youngwoo Lee Quartet, Maripepa Contreras Quintet, Marta Arpini – Forest Light, John Frost, CANVAS, Franz von Chossy Trio, Fuensanta Méndez, Bonsai Panda, Kika Sprangers Quintet, Redbourg Group en Ntjam Rosie.

De festival line-up is geselecteerd door een onafhankelijke, professionele commissie bestaande uit Co de Kloet (NTR, Conservatorium van Amsterdam), Mike Bindraban (Good Music Company), Marieke Meischke (So What’s Next, Meischke & Meischke), Raluca Baicu (BIRD Rotterdam, North Sea Round Town) en Norbert Kögging (Jazz Maastricht, Conservatorium Maastricht). Het blokkenschema met de geselecteerde, Nederlandse acts is vanaf 1 juni beschikbaar via www.injazz.nl.

Virtuele conferentie
Online netwerken blijf je doen tijdens inJazz 2020. Volg panelgesprekken met (inter)nationale musici en andere professionals over de meest actuele onderwerpen. Hoe breng je je werk online het best onder de aandacht? Wat is de visie van onze jazzpodia en -festivals op de nabije toekomst? Welke internationale lijnen liggen er zo dadelijk weer open? En hoe zit het met auteursrecht en livestreaming? Deze en meer onderwerpen worden tijdens de conferentie besproken. Daarnaast kun je na registratie als vanouds deelnemen aan de inJazz Matchmaking Sessions! Het programma vindt in de middaguren plaats op donderdag 25 en vrijdag 26 juni. Met op vrijdag als knallende afsluiter de bekendmaking van de Buma Boy Edgar Prijs 2020. Voor de conferentie is registreren noodzakelijk. Dit kan vanaf 1 juni via www.injazz.nl.

RIVM richtlijnen
inJazz volgt bij het organiseren van de online editie in 2020 zeer strikte richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit betekent onder meer dat de conferentie online plaatsvindt en dat er bij de festivalacts in LantarenVenster en BIMHUIS geen publiek aanwezig zal zijn. Op locatie wordt rekening gehouden met onder andere de minimale afstand, het maximaal aantal mensen in de ruimte en uiteraard het zorgvuldig schoonhouden van de ruimtes en apparatuur.

“Laten we strijden voor live jazz op de podia!”
Managing director Ikaros van Duppen: “In tijden als deze is het extra belangrijk dat we er zijn voor de jazzscene, voor de muzikanten en andere muziekprofessionals. Om te laten zien waarom deze sector zo van belang is en om gezamenlijk naar de toekomst te kijken. Vanuit Buma Cultuur steunen we de muzikanten in deze moeilijke tijd met het programmeren van hun optredens. Het helpt ze financieel en we bieden hen een online podium waar ze zich kunnen presenteren aan de (inter)nationale markt. Een inJazz-waardig alternatief!”

inJazz, een initiatief van Buma Cultuur, wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Dutch Performing Arts, LantarenVenster, BIMHUIS, Europe Jazz Network en Jazz Promotion Network.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma MIMA's beeldjes

Inschrijvingen voor Music in Media Awards 2024 open

Annie M.G. Schmidtprijs geschaald - uitreiking toegankelijk

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs in 2024 toegankelijk