Nieuws

InJazz presenteert 8 actuele Nederlandse jazzgroepen in online showcases op 3 en 4 november

In juni van dit jaar streamde inJazz (een initiatief van Buma Cultuur) een serie vooraf opgenomen concerten vanaf de eigen website en alle relevante sociale mediakanalen. Op woensdag 3 en donderdag 4 november volgt ’s avonds een tweede selectie, die wederom de klasse, de diversiteit en de vitaliteit van de Nederlandse jazz anno nu illustreert.

Het wereldwijde internationale jazzpubliek krijgt in 2021 de kans om gratis virtueel binnen te treden in jazzclubs BIMHUIS (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), LantarenVenster (Rotterdam) en Paradox (Tilburg). Hier heeft inJazz in samenwerking met de lokale crews alle 16 inJazz-artiesten voor 2021 vastgelegd in 15 minuten durende, intieme live-sets van hoge kwaliteit. De bands spelen waar mogelijk in een kring, wat de optredens een uniek karakter geeft.
Check het tijdschema op inJazz.nl voor de optredens van:
–    ALEXANDER
–    Juanfer Marrero Group
–    Lucas Santana 5tet
–    Mehmet Polat Quintet
–    NAUSYQA
–    Sam Newbould Quintet
–    Sjoerd van Eijck’s OAK
–    Teis Semey Quintet

Van iedere band is op injazz.nl de biografie en de samenstelling te lezen.
De sessies van juni zijn terug te kijken op het eigen videoplatform live.injazz.nl: Aviv Noam Quartet, Doppler Trio, Idema/Serierse Quartet, K.O.Brass, Kruidkoek, Prashant Samlal Quartet, het trio Sanem Kalfa, George Dumitriu, Joachim Badenhorst en Tijn Wybenga & AM.OK.
Alle inJazz acts voor 2021 zijn aangesloten bij Buma/Stemra. Alle bands hebben de beschikking over de eigen opnames en daarnaast heeft inJazz voor de showcaseopnames van 2021 licentieafspraken gemaakt met gespecialiseerde streamingplatforms als Jazzed en Vialma.

Internationale aandacht
InJazz heeft via het eigen internationale netwerk de nodige belangstelling voor de selectie artiesten van 2021 gegenereerd. Bands hebben in juni en juli eerste gesprekken kunnen voeren met professionals uit Nederland, Duitsland, Engeland, Indonesië en Egypte. Kruidkoek treedt eind oktober op tijdens het Cairo Jazz Festival, K.O.Brass en Juanfer Marrero Group zijn toegevoegd aan de line-up van festival So What’s Next? in Eindhoven en zo zijn meer bands geboekt voor concerten in binnen- en buitenland.

Jazzahead! 2022
Zoals in voorgaande jaren het geval was, zal inJazz aanwezig zijn op de grootste jazzbeurs van Europa, jazzahead! in Bremen, eind april 2022. Nederlandse jazzmusici en -professionals kunnen zich tegen gereduceerd tarief inschrijven als co-exhibitor van de Dutch.inJazz stand en zich eventueel aanmelden voor een showcase tijdens jazzahead! 2022. Tijdens de virtuele editie in 2021 ondersteunde inJazz de showcases van Rembrandt Frerichs Trio, Sun-Mi Hong Quintet, Guy Salamon Group en KAMA Kollektiv.

inJazz, een initiatief van Buma, wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Dutch Performing Arts, LantarenVenster, BIMHUIS, TivoliVredenburg en Paradox.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend