Nieuws

inJazz streamt acht nieuwe Nederlandse jazzgroepen en -projecten op 23 en 24 juni

Na de livestreams van vorig jaar juni, zal inJazz dit jaar een serie vooraf opgenomen concerten streamen, 16 in totaal, vanaf de eigen website en alle relevante sociale mediakanalen. Dat gebeurt in de avonduren van woensdag 23 en donderdag 24 juni en woensdag 3 en donderdag 4 november. Met deze streams toont inJazz de vitaliteit en veerkracht van de Nederlandse jazzscene aan het Nederlandse én het internationale jazzpubliek. Achter de schermen wordt bovendien de (inter)nationale muziekbusiness benaderd en betrokken bij dit programma.

De inJazz selectie voor 2021 is een bonte mix van Nederlands en buitenlands talent, dat vrijwel zonder uitzondering de Nederlandse conservatoria als gemeenschappelijke factor heeft. Een enkele act is al langer actief, maar de meeste groepen zijn tussen 2018 en 2021 tot wasdom gekomen. Opmerkelijk feit is dat de coronacrisis hen een creatieve boost heeft bezorgd, die nu hopelijk kan worden opgevolgd met concerten en tournees.

Alexander – Aviv Noam Quartet – Doppler Trio – Idema/Serierse Quartet – Juanfer Marrero Group – K.O.Brass – Kruidkoek – Lucas Santana 5tet – Mehmet Polat Quintet – NAUSYQA – Prashant Samlal Quartet – Sam Newbould Quintet – Sanem Kalfa, George Dumitriu, Joachim Badenhorst – Sjoerd van Eijck’s OAK – Teis Semey Quintet – Tijn Wybenga & AM.OK

23 & 24 juni
In nauwe samenwerking met vier videocrews en de technici van jazzclubs BIMHUIS (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), LantarenVenster (Rotterdam) en Paradox (Tilburg) zijn alle inJazz artiesten voor 2021 vastgelegd in 15 minuten durende, intieme live-sets van hoge kwaliteit. Hierbij is bewust afgestapt van het idee ‘doe alsof er een publiek voor je zit’ – een aanpak die zowel artiesten als crew beviel en die resulteerde in vele unieke en soms adembenemende momenten. Klaar voor streaming, te beginnen op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni!

Check het tijdschema op inJazz.nl voor de optredens van:

  • Aviv Noam Quartet
  • Doppler Trio
  • Idema/Serierse Quartet
  • K.O.Brass
  • Kruidkoek
  • Prashant Samlal Quartet
  • Sanem Kalfa, George Dumitriu, Joachim Badenhorst
  • Tijn Wybenga & AM.OK

Van iedere band is op inJazz.nl de biografie en de samenstelling te lezen. Het tijdschema van de streams op 3 en 4 november wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

InJazz organiseert rond de streaming events voor alle groepen B2B-afspraken en presentaties over carrière-gerelateerde onderwerpen. Alle 16 inJazz acts voor 2021 zijn aangesloten bij Buma/Stemra.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma Music in Media Awards 2024 header

Dit zijn de winnaars van Music in Media Awards 2024

Herman van Veen Buma Kindermuziekprijs 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024