Nieuws

Inschrijving Annie M.G. Schmidtprijs geopend

Samen met het Amsterdams Kleinkunst Festival reiken we jaarlijks de Annie M.G. Schmidtprijs uit aan een tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest voor het beste Nederlandstalige theaterlind van het afgelopen jaar. Naast eer, krijg je ook een bronzen borstbeeld van Frank Rosen én een geldbedrag van €3.500,-. De inschrijvingen zijn geopend en dit is wat je moet weten!

Indienen voor Annie M.G. Schmidtprijs 2023

Het indienen van een liedje voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2023 verloopt via de website Amsterdams Kleinkunst Festival. Let bij het inschrijven op de volgende voorwaarden:

  1. Het lied moet onderdeel zijn van een professioneel Nederlandstalig theaterprogramma.
  2. Dit theaterprogramma moet in première zijn gegaan tussen 1 januari en 31 december 2023.
  3. Iedere tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest mag maximaal drie liederen insturen.
  4. Eerder ingezonden liedjes dingen niet meer mee.
  5. De genomineerde artiesten zijn bereid om mee te werken aan promotiedoeleinden zoals optredens en interviews in het kader van hun nominatie en/of winst.

Dit dien je in:

  • Liedje in MP3-vorm.
  • Lyrics in Word of PDF.
  • Volledige setlist en speellijst van het theaterprogramma in Word of PDF.

Dien je liedje uiterlijk 15 december 2023 in bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Bekijk voordat je je inschrijving start, alle voorwaarden en vereisten op AFK.nl.

De selectie, uitreiking en vergoeding

In januari 2024 maakt de jury een eerste selectie in een besloten bijeenkomst. In maart 2024 zal de jury in totaal 6 genomineerden bekendmaken.

Heb jij je liedje ingediend? Houd dan zondag 21 april 2024 vrij om het liedje in de Kleine Komedie voor te dragen. Vervolgens maakt de juryvoorzitter de winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs 2023 bekend.

Voor het optreden krijg je een vergoeding van €250,- exclusief btw en inclusief reiskosten per uitvoerend artiest/muzikant met een maximale vergoeding van €1250,- exclusief btw en inclusief reiskosten per genomineerd lied.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Annie M.G. Schmidtprijs geschaald - uitreiking toegankelijk

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs in 2024 toegankelijk

Les Arcs filmfestival BMIM

Les Arcs Film Festival zet spotlight op Nederlandse mediamuziek