Nieuws

De allereerste KinderComponist des Vaderlands: Lize Bastiaens (11)

Lize Bastiaens (11 jaar) uit Oijen mag zichzelf de allereerste KinderComponist des Vaderlands noemen. Dit mentortraject is het eerste project dat Anne-Maartje Lemereis (Componist des Vaderlands 2024-2025) uitvoert in haar rol. Tijdens dit jaar leert Anne-Maartje haar pupil Lize alle ins-en-outs van de wondere wereld van compositie.

Meer dan een pupil

Afgelopen maart begon Anne-Maartje Lemereis (Componist des Vaderlands 2024-2025) haar zoektocht naar de KinderComponist des Vaderlands. Maar niet zomaar iemand. Een pupil én een collega. Als KinderComponist des Vaderlands loopt Lize van juni 2024 tot en met juni 2025 mee met Anne-Maartje Lemereis. Ze mag meekijken tijdens een concert, repetitie of workshop en zelfs haar composities worden tijdens 3 momenten ten gehore gebracht. Een unieke en geweldige kans voor Lize. Anne-Maartje heeft haar om de volgende reden gekozen:

”Haar composities zijn prachtig én verrassend en dat is een geweldige combinatie.”

Anne-Maartje Lemereis (Componist des Vaderlands 2024-2025) over Lize

Over Lize Bastiaens

Lize is gek op lezen en uiteraard componeren. Ze wil zoveel mogelijk leren van Anne-Maartje. Ze gaat graag een dag mee naar het conservatorium en ze wil een stuk schrijven voor een orkest. Ambitie genoeg dus! Dat belooft een geweldig jaar te worden. De composities van Lize hoor je onder andere tijdens het festival November Music en De Jongste Componistendag. Op zaterdag 15 juni wordt tijdens de Dag van de Componist het officieel bekend gemaakt dat Lize KinderComponist des Vaderlands is. Samen met Anne-Maartje laat ze een nieuwe compositie horen die ze voor die dag geschreven heeft. Van 16:15 tot 17:00 is dit gratis toegankelijk voor iedereen op het station in Den Bosch.

Over Componist des Vaderlands

Buma Cultuur heeft De Componist des Vaderlands in het leven geroepen om het muziekleven een boegbeeld te geven voor de Nederlandse muziek van nu. Een onafhankelijke jury heeft Anne-Maartje Lemereis aangewezen voor de periode van 2024-2025. Met haar composities zal ze inspelen op actuele ontwikkelingen in de samenleving en komt ze als ambassadeur op voor het belang van alle betrokkenen in de muziek. Van componisten en musici tot docenten. Lees meer over Anne-Maartje Lemereis als Componist des Vaderlands.

Foto door Eric van Nieuwland


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop