Muzikantendag 2023 programma
Nieuws

Muzikantendag 2023: programma bijna compleet!

Op zaterdag 27 mei 2023 is het tijd voor de Muzikantendag. Amsterdam puilt weer uit van het muzikale talent! Maar wie zijn dan die talenten? De komende dagen wordt het programma compleet gemaakt. Wat mag je nu al verwachten van Muzikantendag 2023? We zetten het voor je op een rijtje. 

Panels, flitscolleges, clinics

Tijdens Muzikantendag ontmoeten jonge makers en professionals uit de muziekindustrie elkaar. Zij doen kennis op bij panels, flitscolleges en clinics. Naast de eerder aangekondigde clinic percussie (Jeroen de Rjk), juridische zaken en Goed Geluid (Carine de Graaf, Dan Joyce, Martin Zijlema), staat ook Muziek in Reclame met Casper Nederhand (Massive Music) op het programma.

De flitscolleges zijn daarnaast aangevuld met vier interessante talks. Traditiegetrouw host BAM! Popauteurs een flitscollege, dit jaar met Olivier de Neve over Fair Pay. Melanie Esther praat over TikTok: where to begin?. Arthur Stoker geeft een college over de Multitaskende Muzikant. Tot slot komt Gyo Kretz langs die je de ins en outs vertelt over Muziek schrijven voor reclames.

Programma Muzikantendag 2023 

Verder staat dit tot nu toe op het programma:

  • Tijdens een bijzondere keynote ga je de diepte in. Met wie maakt de organisatie van Muzikantendag binnenkort bekend!
  • Radio & Streaming met o.a. Hugo Schaap (NPO 3FM) ga je om tafel over de wereld van radio en streaming. Niemand minder dan Flip van der Enden (Pinguïn Radio) is moderator.
  • DIY OR DIE met Jeanne Rouwendaal (WIES), More Ease, Guillaume Warmerdam (LAB Music, Make Waves), Pim Lauwerier en Pat Smith (moderator).
  • Je leert de kneepjes van het vak tijdens Shows en gage met Quirina Geijsen (De Vorstin) en Pieter Kleinhout (Phonic Artist Management / Muzink). Hoe regel je shows en onderhandel je over je gage? 
  • Gratis geld: alle ins en outs over het schrijven van subsidieaanvragen vertelt, met o.a. Li Sang Ong.
  • Bij het afsluitende demopanel staan Eric van Holland (Spotify Benelux), Erroll Antonie (BMG Talpa Music), Hugo Schaap (NPO 3FM), Lotte Sterk (Pennies from Heaven), Martijn Groeneveld (Mailmen), Max van Bossé (Melkweg) en Tijs van Liemt (Universal Music Group) op het podium.
  • Tot slot is ook Brood en Spelen van de partij! In de Expo neemt Amber Roner live podcasts op waar een beperkt aantal mensen live bij aanwezig kan zijn. Daarvoor nemen ook de Gitaarmannen live een podcast op.

Alvast je route samenstellen? Check dan het programma en blokkenschema.

Meer informatie over Muzikantendag 2023

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door BumaStemra en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met POPnlSenaMusicMakerInterfaceDe BassistGitaristSlagwerkkrantPopronde en de Melkweg.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop