Nieuws

Nieuwe generatie compositietalent gamemuziek dient zich aan

Vandaag hebben in EYE Filmmuseum twaalf talentvolle Nederlandse componisten met succes de driedelige workshop, gegeven door gelauwerd game componist Joris de Man (Killzone, Horizon Zero Dawn, Horizon Forbidden West), afgerond. Met het voltooien van de workshop ‘Bringing Video Games Alive with Music’ dient een nieuwe generatie compositietalent voor gamemuziek zich aan. De workshopserie werd georganiseerd door Buma Music in Motion, het initiatief van Buma, dat zich inzet voor het belang van muziek in media.

Muziek in videogames

Muziek speelt een cruciale rol in de wereld van videogames. Het kan een manier zijn om een personage vorm te geven en te versterken, hun verhaal dichter bij de gamer te brengen en een verbinding mogelijk te maken die verder gaat dan het scherm. Om aanstormende Nederlandse componisten een kans te geven zich verder te ontwikkelen in het schrijven van gamemuziek organiseerde Buma Music in Motion de afgelopen twee maanden een driedelige workshop.

De deelnemers

De twaalf deelnemers aan de workshopserie waren, in alfabetische volgorde:

 • Djuri Boot,
 • Pascal van den Bos,
 • Emiel Boterberg,
 • Janrinke Bruinsma,
 • Thomas van der Burg, J
 • Jelle Dittmar,
 • Sofia Dragt,
 • Aron Gunst,
 • Thalisa Jagt,
 • Loes Nolten,
 • Tom Schipper en
 • Tim Verstegen.

Zij ontvingen uit handen van Joris de Man en Maartje Glas, general manager Buma Music in Motion, een oorkonde als bewijs van hun succesvolle deelname.

Over de workshop

De driedelige workshop werd gegeven door Joris de Man, een BAFTA-genomineerde en Ivor Novello Award winnende componist, wiens werk zich kenmerkt door meeslepende thema’s die zijn opgebouwd rond boeiende melodieën. Joris de Man is bekend om zijn muziek voor de Playstation-kaskraker Horizon Zero Dawn en is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de soundtracks voor Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds en Horizon Forbidden West, zijn thema’s voor de game en het hoofdpersonage Aloy, die hij een kenmerkend geluid meegaf. Hij heeft ook gewerkt aan de eerste drie delen van Guerrilla’s Killzone-franchise, FuturLab’s Velocity-serie en de MOBA-hit Vainglory.

De workshop werd georganiseerd door Buma Music in Motion, het initiatief van Buma, dat zich inzet voor het belang van muziek in media.

Over Buma Music in Motion

Buma Music in Motion (BMIM) is het platform in de creatieve industrieën waar muziek en media samenkomen. BMIM werpt een licht op de belangrijke en cruciale rol van muziek in mediaproducties. Via het platform, BMIM-evenementen en awards verbindt BMIM music supervisors, (film)regisseurs en andere muziekbeslissers met Nederlandse mediacomponisten en mediauitgevers. Naast een eigen jaarlijkse conferentie en awardshow promoot BMIM mediamuziek en haar componisten op evenementen zoals NFF, IDFA, ESNS, ADE, Embassy of Dutch Creativity, Imagine Fantastic Film Festival, MusExpo Los Angeles en meer.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop