Nieuws

Nominaties Buma NL Awards ‘Meest Succesvolle Album en Single’ bekend

Zowel Suzan & Freek, Snelle als Maan zijn tweemaal genomineerd voor een Buma NL Award in de categorieën Meest Succesvolle Album en Meest Succesvolle Single. Dat blijkt uit de lijst van alle genomineerden voor de Buma NL Awards, die vandaag bekend is geworden. De uiteindelijke winnaars van de awards worden in samenwerking met verschillende mediapartners zoals Radio NL, Sterren.nl en Radio 2 in de week vanaf 5 oktober 2020 bekendgemaakt en uitgereikt.

Bij de toekenning van de Buma NL Awards wordt onderscheid gemaakt in de genres Hollands, Pop, Hip Hop en Alternatief. Voor Meest Succesvolle Single zijn er awards in de genres Pop, Hip Hop en Hollands. De Album-categorie kent een aanvulling met het genre Alternatief.

Suzan & Freek zijn met het album Gedeeld Door Ons kanshebber voor een Buma NL Award in de categorie Pop. In de categorie Meest Succesvolle Single – Pop is het duo genomineerd met hun hit Blauwe Dag. Overigens is Maan eveneens in deze twee categorieën genomineerd; met haar album Onverstaanbaar en de single Zo Kan Het Dus Ook maakt ze kans op twee Buma NL Awards.

In de categorie Hollands zien we vertrouwde namen als het gaat om Meest Succesvolle Album. Snollebollekes, Jannes en Frans Bauer strijden hier om de award. In dezelfde categorie Meest Succesvolle Single zijn de genomineerden Opgeblazen feat. Wilbert Pigmans met De Toreador, Mart Hoogkamer met Ik Kan Je Niet Vergeten en John West feat. Lange Frans met Alles Wat Ik Wil.

In de categorie Hip Hop zien we twee nominaties voor Snelle; zowel zijn album Vierentwintig als ook zijn single Reünie zijn genomineerd. Jonna Fraser komt ook tweemaal voorbij in de categorie Meest Succesvolle Single Hip Hop. In de categorie Meest Succesvolle Album Alternatief gaat de strijd om de award tussen The Kik met Jin, Eefje de Visser met Bitterzoet en Daniël Lohues met Sowieso.

De Buma NL Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandstalige muziekcultuur en wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Omdat Buma NL dit jaar vanwege de Corona-maatregelen niet op de gebruikelijke wijze plaatsvindt, worden de uiteindelijke winnaars vanaf maandag 5 oktober, de oorspronkelijke datum van het evenement, in samenwerking met verschillende mediapartners bekendgemaakt. Zo zullen de awards voor Meest Succesvolle Single Hollands en Talent van het Jaar bekend gemaakt worden bij Radio NL. Het Meest Succesvolle Album Hollands wordt bekendgemaakt via Sterren.nl, terwijl Radio 2 onder andere de winnaars in de categorie Pop bekend zal maken. Uiteraard zijn alle winnaars ook via de site van Buma NL terug te vinden.

De nominaties voor de Buma NL Awards worden bepaald door de Stichting Nederlandse Top 40, onafhankelijk objectief en betrouwbaar, op basis van airplay, streaming, trends op social media en verkoop/downloads, gemeten over de periode van 1 september 2019 tot en met 30 juni 2020. Releases die voor 2019 zijn uitgekomen zijn niet meegenomen in de meting.

Overzicht Nominaties Buma NL Awards
In de categorieën Meest Succesvolle Album en Meest Succesvolle Single zijn onderstaande acts en artiesten in willekeurige volgorde genomineerd:

Meest Succesvolle Single – Pop
Zo Kan Het Dus Ook                         Maan
Hoe Het Danst                                  Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle
Blauwe Dag                                      Suzan & Freek

Meest Succesvolle Single – Hip Hop
DomDoen                                          Henkie T feat. Jonna Fraser
4 Life                                                  Jonna Fraser & Lil Kleine
Reünie                                               Snelle

Meest Succesvolle Single – Hollands
Ik Kan Je Niet Vergeten                    Mart Hoogkamer
De Toreador                                      Opgeblazen feat. Wilbert Pigmans
Alles Wat Ik Wil                                John West feat. Lange Frans

Meest Succesvolle Album – Pop
Onverstaanbaar                                Maan
Gedeeld Door Ons                            Suzan & Freek
Nu Of Nou                                          De Dijk

Meest Succesvolle Album – Hip Hop
Vierentwintig                                     Snelle
Francis                                               Frenna
Gimma                                              Josylvio

Meest Succesvolle Album – Hollands
Ik Heb Je Lief                                     Frans Bauer
En Door….                                         Snollebollekes
Liever Bij Jou                                     Jannes

Meest Succesvolle Album – Alternatief
Jin                                                      The Kik
Sowieso                                             Daniël Lohues
Bitterzoet                                           Eefje de Visser

Over Buma NL
Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses, showcases en de Buma NL awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers.

www.buma.nl


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop