November Music 2023 focus
Nieuws

Focus van November Music 2023: mid-career makers 

Van 1 t/m 12 november haal je tijdens November Music in Den Bosch jouw muzikale hart op. Je kan bijvoorbeeld naar 100 verschillende concerten luisteren. Of de 7 uitgezette compositieopdrachten bezoeken, die onder andere door mid-careers makers uit Nederland en de internationale top ten gehore worden gebracht. Hiermee krijgen zij de kans om uit te pakken met nieuwe en grootschalige producties.

Focus op mid-career makers

Door de focus op mid-career makers te leggen in deze 31e editie van November Music krijgen onder andere Aurelie Lierman, Dyane Donck, Christiaan Richter, Sander Germanus, Vincent van Amsterdam, Joe Puglia en Stef Veldhuis de spotlight. Tijdens het slotconcert is voor de eerste keer het Mikroskosmos project van Fuse te horen. 

Ook nieuw en jong talent krijgt de aandacht. Celia Swart, Saskia Venegas, Amarante Nat, Aftab Darvishi, Bianca Bongers, Gemma Bosch en Luke Deane laten hun werk horen. Van de meer gevestigde namen hoor je muziek van Richard Rijnvos, David Dramm, Martijn Padding, Jan van de Putte, Jo Sporck en van buiten Nederland Philip Venables, Christopher Trapani, Øyvind Torvund en Jürg Frey.

Bekijk op November Music de muziekroute.

Bosch Requiem 2023

Voor de zevende keer op rij laat November Music een nieuw requiem componeren, genaamd Laatste Woorden. Aart Strootman opent hiermee de week vol muziek. Hij componeerde het stuk op basis van de laatste woorden van Jan Rot, die in het voorjaar van 2022 overleed. Laatste Woorden is ook te horen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, De Doelen, SoundsofMusic en TivoliVredenburg.

De perfecte match

John Zorn (saxofonist, componist en improvisator) komt voor de derde keer naar Den Bosch. Hij is vanwege zijn veelzijdigheid en bevlogenheid de perfecte match voor November Music. Samen met muzikale vrienden geeft twaalf concerten, voornamelijk gevuld met nieuw werk.

Maya Fridman als artist-in-residence

Dit jaar is Maya Fridman artist-in-residence. Zij laat tevens nieuw werk horen, met onder andere choreografe Dunja Jocic en LudoWic. De samenwerking met altviolist Garth Knox wordt ook een hoogtepunt van het programma. Met hem voert ze het door John Zorn gecomponeerde Book of Angels uit. Ook is Maya de samensteller van het spiritueel programma Rituelen.

Bekijk het volledige programma op November Music.

Kaarten November Music 2023

De kaartverkoop voor November Music 2023 start 6 juli. Door alvast het programma en de muziekroute te bekijken, kan je een selectie maken voor welke onderdelen je een ticket wilt kopen. Of koop een voordelige festivalpas met korting voor de concerten. Lees meer over de November Music tickets/festivalpas.  


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Alex Klaasen en Peter van de Witte winnen 32ste Annie M.G. Schmidtprijs

Buma Music in Media Awards 2024 header

Dit zijn de winnaars van Music in Media Awards 2024