ADE programma bekend
Nieuws

Het programma van ADE 2023 is compleet

Vanaf 18 oktober staat Amsterdam nog meer dan normaal in het teken van muziek. Het is namelijk weer tijd voor Amsterdam Dance Event (ADE). Het Official Opening Event op 18 oktober zal in het teken staan van de unieke samenwerking tussen ADE en Het Rijksmuseum. Dit is wat je wilt weten over de unieke samenwerking en het complete festival- en conferentieprogramma.

‘Breathe, Walk, Die’

ADE wil hét artistieke platform zijn voor jonge muzikale talenten, met een nadruk op de culturele waarde van elektronische muziek. De samenwerking met Het Rijksmuseum zorgt voor een belangrijke stap in deze richting. Ook Het Rijksmuseum wil verschillende kunstdisciplines samenbrengen tot unieke, verbindende ervaringen. ‘Breathe, Walk, Die’ is een resultaat hiervan. Het optreden bestaat uit de expositie Museum Boijmans van Beuningen in Rijksmuseum en de compositie van DJ upsammy, onder leiding van creative producer Tom Trago. De thema’s zijn angst, lust en ambitie, wat de naam verklaart. Het belooft een centraal pronkstuk te worden van ADE 2023, door de livegeluiden van percussionist Valentina Magaletti en visuele interpretatie van designer Theun Mosk.

“Dankzij deze samenwerking, kunnen we een nieuw publiek een unieke ervaring in en buiten het museum geven.”

Hendrikje Crebolder, directeur van ontwikkeling en media bij Het Rijksmuseum

Een compleet festival- en conferentieprogramma

Ook het complete programma van 18 oktober tot en met 22 oktober is definitief. Met meer dan 2900 artiesten kan elke elektronische muziekfanaat zijn of haar hart ophalen. Bekijk het complete festivalprogramma op de website van ADE. Je kan er niet alleen naar hartelust dansen. Er is ook een compleet conferentieprogramma. Van personal branding tot aan Artificial Intelligence inzetten in je werk, als muziekprofessional leer je tijdens verschillende events alles voor en over je vakgebied. Bekijk het complete conferentieprogramma.

Er zijn nog enkele ADE Pro Passes beschikbaar. Scoor snel je tickets voor het elektronische muziekevent van het jaar.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Annie M.G. Schmidtprijs geschaald - uitreiking toegankelijk

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs in 2024 toegankelijk

Les Arcs filmfestival BMIM

Les Arcs Film Festival zet spotlight op Nederlandse mediamuziek