Nieuws

On The Road Again – De Parade van Nederlands Talent

De line-up van On The Road Again – De Parade van Nederlands talent is bekend. Op zondag 25 juli komen onder meer Maaike Ouboter, Lucas Hamming en Wulf naar de Pettelaarse Schans in Den Bosch. De Nederlandse talenten in het popgenre verkeren allemaal in verschillende stadia van hun carrière. Het gratis festival is een initiatief van Buma Cultuur, ondersteund door Sena Performers, en mede mogelijk gemaakt door Theater aan de Parade en Cultuurstad van het Zuiden ’s-Hertogenbosch, het Ministerie van OCW en Steunfonds Rechtensector.

Livemuziek is, als onderdeel van de culturele sector, bovenmatig hard geraakt door de Coronamaatregelen van de afgelopen maanden. Podia en festivals hebben sinds maart 2020 hun inkomsten grotendeels of zelfs helemaal zien verdwijnen. Medewerkers die in de verschillende disciplines van de livemuziek sector actief zijn, hebben hun werk niet kunnen doen, terwijl festivals niet doorgingen, podia op slot zaten en muzikanten al hun geplande shows moesten afzeggen. Frank Helmink, directeur van organisator Buma Cultuur: “Alle lagen in de sector zijn hard getroffen. Van componist tot technici, van sessiemuzikant tot podiumbouwers en decorontwerpers, van boekingskantoren tot managers en muziekuitgevers. En niet te vergeten: de fans! Muziekliefhebbers die niet naar live concerten van hun favoriete artiesten konden gaan, ondanks de al gekochte concerttickets. Daarom is er nu ook gekozen om deze editie gratis toegankelijk te maken.”

Live optredens zijn, zeker in de wereld van de popmuziek, de belangrijkste activiteiten en daarmee ook de grootste bron van inkomsten voor de acts en artiesten. Daarom is het nu van cruciaal belang om de live muzieksector vooruit te helpen in het opstarten van optredens in clubs, zalen, theaters en op festivals. Daarbij worden fans, artiesten en alle toeleveranciers die diensten en producten leveren aan deze sector geholpen op weg naar een maatschappij zonder Coronamaatregelen.

De volledige line-up van zondag 25 juli:
11:00 inloop
11:30 – 12:00 Maaike Ouboter (Duo)
12:30 – 13:00 WIES
13:30 – 14:00 Pip Blom
14:30 – 15:00 Jeroen Kant
15:30 – 16:00 Blanks
16:30 – 17:00 Lucas Hamming
17:30 – 18:00 Wulf

Gratis kaarten voor On The Road Again zijn beschikbaar via: shop.eventix.io/829fd149-4fcc-4ae0-b6d1-c7c03580b04d/tickets.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma Music in Media Awards 2024 header

Dit zijn de winnaars van Music in Media Awards 2024

Herman van Veen Buma Kindermuziekprijs 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024