Nieuws

Onzekere tijden vragen om krachtige focus op Europese muziek

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is traditiegetrouw de aftrap van het jaar voor muziekliefhebbers en -professionals uit alle geledingen van de industrie; om nieuw talent te ontdekken en om te praten over de ontwikkelingen in de Europese muziek. De 35e editie van ESNS (13 – 16 januari 2021) staat hoe dan ook in een ander daglicht door de maatregelen die zijn genomen in het bedwingen van de pandemie Covid-19.

De muziekindustrie is enorm geraakt. Er is een streep gehaald door het festivalseizoen en clubconcerten. De acts die tijdens ESNS 2020 hoge ogen gooiden kunnen hun succes dit jaar niet ten gelde maken middels een ETEP show. Talloze muzikanten en muziekprofessionals zien hun activiteiten en daarmee inkomsten volledig wegvallen.

De missie van ESNS is het stimuleren en bevorderen van de verbinding en circulatie van Europese muziek. En dat is dit jaar relevanter dan ooit tevoren. Voor de aanstaande editie breekt de organisatie met het traditionele uitlichten van één Europees land, maar kiest voor een focus op Europa om het belang van Europese muziek andermaal te onderstrepen.

ESNS volgt de ontwikkelingen op de voet, maar is voornemens, in welke vorm dan ook, in januari een editie neer te zetten die, na een tijd van ongekend grote tegenslagen, kan bijdragen aan de ontwikkeling van de Europese muziekindustrie. Met de recente gebeurtenissen vers in het geheugen, ervaringen rijker en ongetwijfeld met nieuwe inzichten en uitdagingen wil ESNS zo constructief mogelijk bijdragen aan het bouwen aan een nieuwe toekomst.

De inschrijvingen voor artiesten voor ESNS 2021 zijn nu geopend.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend