Nieuws

Pete Harden en Seung-Won Oh in de prijzen tijdens Dag van de Componist 2023

Op zaterdag 17 juni worden tijdens de Dag van de Componist twee prestigieuze componistenprijzen uitgereikt. De Matthijs Vermeulenprijs en de Kees van Baarenprijs! Een waar hoogtepunt tijdens deze landelijke dag waar componisten in de schijnwerpers worden gezet.

Matthijs Vermeulenprijs

De Matthijs Vermeulenprijs gaat naar de Brits-Nederlandse componist Pete Harden. Hij ontvangt de prijs voor zijn compositie M.M., uit de handen van Viktorien van Hulst, directeur van het Fonds Podiumkunsten. Bij deze prijs hoort ook een geldbedrag van € 20.000,–, dat tweejaarlijks wordt toegekend.

Pete Harden en Viktorien van Hulst rijden samen mee op de speciale muziektrein met live optredens op het traject Amersfoort – Arnhem. Haal hier je treintickets.

Kees van Baarenprijs

De Kees van Baarenprijs wordt overhandigd aan Seung-Won Oh voor haar werk YeonDo.

“Een zeer vakkundige compositie, die tegelijkertijd de luisteraar sterk beweegt. De orkestratie ondersteunt een volwassen en evenwichtig werk dat geduldig door de tijd beweegt. De componist toont beheersing van structuur in haar wijze vormkeuzes, en leidt ons door een sereen landschap van harmonie en klankkleur. De lange lijnen geven de luisteraar de gelegenheid zich onder te dompelen in Ohs heel eigen muzikale taal. Het gebruik van ruimtelijkheid, beweging en lichtelementen draagt verder bij aan de impact van het werk, en maakt YeonDo een werk dat live beleefd wil worden. De alt- solo halverwege het werk verdient een aparte vermelding, het is een hoogtepunt van verstilling en lyrische schoonheid.”

uit het juryrapport Kees van Baarenprijs

Door New Music NOW

De Dag van de Componist is een initiatief van netwerk en platform New Music NOW en vindt voor de tweede keer plaats. Tijdens het festival op zaterdag 17 juni komen meer dan 100 in Nederland actieve componisten in de schijnwerpers te staan tijdens concerten en voorstellingen in ruim 12 steden.

Programma Dag van de Componist

De prijsuitreiking van de Matthijs Vermeulenprijs is om 14:45 in Museum Arnhem, te Arnhem. De prijsuitreiking van de Kees van Baarenprijs is om 20:30 in de Nieuwe Kerk in Den Haag.
Bekijk het volledige programma op de Dag van de Componist.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma Music in Media Awards 2024 header

Dit zijn de winnaars van Music in Media Awards 2024

Herman van Veen Buma Kindermuziekprijs 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024