Nieuws

Programma Muzikantendag 2022 compleet!

Het programma van de Muzikantendag is compleet. Op zaterdag 7 mei stroomt de Melkweg vol met getalenteerde muzikanten die klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière. Met meer dan 80 muziekindustrie professionals, uiteenlopende panels, flitscolleges en presentaties is de Muzikantendag dé plek voor acts om zich te laten ontdekken.

Met meer dan 900 luisterbeurten krijgen artiesten 1-op-1 de kans om hun muziek te pitchen aan de kernspelers van de industrie. Schuif aan tafel bij mensen van MOJO, TopNotch, Universal Music, NPO 3FM, WOO-HAH!, Friendly Fire en de vele anderen die klaar zitten om the next big thing te ontdekken en feedback te geven.

Tijdens de flitscolleges valt er veel te leren over het productieproces, promotie en het aanvragen van subsidies. Onderwerpen die bij de panels aan bod komen zijn o.a. het spelen op de radio, het samenstellen van je team, optreden na Corona en het bouwen aan je carrière. Er is een keynote interview met Candy Dulfer door Rita Zipora en een clinic live productie door Joris Feiertag. Daarnaast wordt het nieuwe Steunfonds Muzikantendag gepresenteerd, waarmee jonge makers – muzikanten die hun eigen nummers schrijven – ondersteund worden bij de creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk.

Wil jij graag langskomen bij de Muzikantendag? Haal hier je tickets voor de Muzikantendag.
Zaterdag 7 mei I Melkweg Amsterdam I 11:00 – 18:00 I Tickets: €17,25 (incl. servicekosten)

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP. In samenwerking met POPnl, Sena, MusicMaker, Popronde en de Melkweg.

Keynote interview
In het keynote interview van dit jaar krijg je alle ins en outs over de carrière van Candy Dulfer. Als saxofonist heeft ze een prominente plek in het muzieklandschap, zowel binnen als buiten de landsgrenzen. Ze speelde samen met Prince en Pink Floyd en schreef met Dave Stewart verschillende nummers. Ben je benieuwd hoe het haar in al die jaren is vergaan? Bezoek dan het keynote interview met Candy Dulfer. Interviewer is Rita Zipora (Buma/Stemra, BAM!Popauteurs, Raad voor Cultuur).

Clinic Live Productie
Ook dit jaar vindt er weer een clinic plaats! |n samenwerking met MusicMaker Magazine deelt Joris Feiertag, bekend van o.a. Kraak en Smaak, zijn kennis in de clinic live productie. Daarnaast komen er onderwerpen voorbij zoals de samenwerking tussen de technicus en de artiest in de speciale MusicMaker Magazine Zaal.

Demopanel
De dag wordt als vanouds afgesloten met het demopanel. Muzikanten kunnen vooraf hun muziek inleveren, en uit de demotrommel worden vervolgens willekeurig de nummers gekozen die voor een volle MAX worden afgespeeld. Op het podium beoordelen o.a. Erwin Vogel (TopNotch, Pinguin Tune Support), Menno Visser (NPO Radio 2, NPO 3FM), Malou Miedema (3voor12), Max van Bossé (Melkweg Amsterdam) en Martijn Groeneveld (Mailmen) de nummers op kwaliteit, potentie, productie, originaliteit, compositie en algehele indruk.

Steunfonds Muzikantendag
Uit het corona-gerelateerde steunpakket van het ministerie van OCW, komen via de Muzikantendag werkbijdragen beschikbaar voor jonge makers die hun eigen nummers schrijven. Hiermee worden muzikanten ondersteund bij de creatie, vastlegging en/of uitvoering van hun nieuwe werk. Makers kunnen vanaf zaterdag 21 mei tot zaterdag 18 juni hun aanvraag indienen. Hoe dat werkt? Projectmanager Frank Janssen (Buma Cultuur) legt dit allemaal uit tijdens de Presentatie Steunfonds Muzikantendag.

Houd na de Muzikantendag de website in de gaten voor alle voorwaarden en het inschrijfformulier.

De Muzikantendag is dé plek om je muziek te pitchen bij muziekprofessionals. Zo zitten Erroll Antonie (BMG Talpa), Maarten Middendorp (Agents After All), Erwin Vogel (Pinguin Tune Support, Noah’s Ark, TopNotch), Stijn Kierkels (MOTEL Artist Management), Pien Feith (Friendly Fire), Marcel Duzink (Phonic Artist Management) en Tijs van Liemt (Universal Music) klaar om nieuw talent te ontdekken en freedback te geven. Maar ook van Massive Music, LAB Music, V2 Records, MOJO, Excelsior Recordings, AT Bookings, CTM, Warner Music Benelux, Sony Music Publishing, Sizzer, Popronde en vele andere bedrijven zijn er professionals aanwezig. Met ruim 70 professionals en zo’n 1000 luisterbeurten biedt de Muzikantendag optimaal de ruimte om jouw muziek te pitchen.

Bekijk hier het volledige programma van de Muzikantendag!


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop