Nieuws

Raymond van Vliet gelauwerd met De Veer 2022

De Veer 2022, een onderscheiding als blijk van waardering voor iemand uit de muziekindustrie die zich voor een langere periode heeft ingezet voor het Nederlandse repertoire, is toegekend aan Raymond van Vliet. Hij verdient de onderscheiding door zijn niet aflatende ondernemerschap en het steeds weer durven te investeren in zowel nieuw talent, artiesten en auteurs, als in bestaande catalogi door die opnieuw tot leven te brengen met creatieve concepten. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen 27 jaar op vele vlakken met grote betrokkenheid ingezet voor het collectieve belang van de artiesten, auteurs, labeluitgevers en als bestuurslid van Buma/Stemra.

Muziek is het belangrijkste bestanddeel van het curriculum vitae van Raymond van Vliet. Zijn stage, onderdeel van zijn studie Commerciële Economie, vervult hij op de muziekafdeling van V&D, waar hij na zijn stage anderhalf jaar blijft werken. Vervolgens werkt hij enige tijd bij The Music Store in Hilversum. Die eerste kennismaking met de muziekindustrie is allesbepalend: Van Vliet wil hoe dan ook daar werken. Dat lukt!

In 1995 start hij bij SENA en maakt in 1996 de overstap naar BMG Publishing waar hij twee jaar als Copyright Manager werkt tot zijn creatieve bloed eindelijk kan gaan stromen. Hij komt als creative manager op de loonlijst van Strengholt, waar hij ook kennismaakt met Maykel Piron. De collega’s groeien uit tot vrienden en zakenpartners. Van Vliet leert de fijne kneepjes van het vak van André de Raaff. Als laatstgenoemde vertrekt bij Strengholt, trekken Van Vliet en Piron de stoute schoenen aan en richten Cloud 9 Music op. Armin van Buuren tekent als eerste Auteur en wordt ook aandeelhouder van Cloud 9 Music.

Cloud 9 groeit sinds 2004 uit tot een succesvol allround muziekbedrijf. Nederlandse acts en Nederlandse copyrights leveren een belangrijke bijdrage aan die successen. Mooi voorbeeld is Hardwell die in 2009 bij Cloud 9 in de Uitgeverij tekent en in 2010 samen met Cloud 9 zijn label Revealed opricht met vele internationale hits en in 2013 en 2014 wordt uitgeroepen tot #1 DJ van de wereld.

Daar blijft het niet toe beperkt overigens, want er wordt een joint venture aangegaan met Chrysalis Music Publishing en Artist & Company met onder anderen Nick & Simon wordt overgenomen. In 2014 volgt er een joint venture Downtown Music Benelux en inmiddels is er ook een Belgische Uitgeverstak Tousensemble samen met Belgische superster Regi.

De dance-stempel is verdwenen en de diversiteit binnen zowel de Uitgeverij met onder meer Davina Michelle, Lost Frequencies, Van Dik Hout, Kevin, Josylvio, Paul Sinha en Altin Gün, en het label met onder anderen Snelle (samen met ROQ ’N Rolla Music), Antoon met Dreamteam Music, Jaap Reesema en Esko met Van Klasse is groot. In 2021 ontving Cloud 9 de Independent label Of The Year Award van STOMP Academy.

Foto door Timothy Burnette 


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop