Nieuws

Showcasefestival en conferentie ESNS 2022 vindt geheel online plaats

Het Europese showcasefestival en de conferentie ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen vindt van 19 – 22 januari 2022 geheel online plaats. Daartoe besluit de organisatie na de laatste aankondiging van de corona-maatregelen vanuit de overheid.

De huidige maatregelen rondom Covid-19 laten het niet toe alle geboekte Europese acts en muziekprofessionals naar Nederland te halen en samen te brengen. Ingegeven door de continue wisselende corona-beperkingen en de onzekerheden rondom het inreizen naar Nederland, is het daardoor voor ESNS niet langer mogelijk uit te gaan van een fysieke editie.

ESNS organiseerde begin 2021 al een online editie voor zowel het showcasefestival als de conferentie, vanwege corona-maatregelen. Deze online editie gaf de organisatie de mogelijkheid om de Europese muzikanten alsnog een groot podium te bieden en voor de muziekprofessionals de gelegenheid online de panels te bezoeken en te netwerken. De organisatie bouwt voort op de geslaagde en goed ontvangen digitale editie van begin dit jaar.

Directeur Dago Houben geeft de moed niet op: “ESNS is van groot belang voor de hele muziekindustrie en met name voor Nederlandse en Europese muzikanten. Het is voor het uitvoeren van onze functie, een platform bieden voor Europese popmuziek, daarom essentieel dat ons evenement online doorgaat. We hebben eerder dit jaar gezien dat het bereik van een digitale editie enorm kan zijn en dat we op die manier het verschil kunnen maken voor de carrière van een artiest. We zijn dan ook blij dat we alle artiesten die geboekt zijn voor ESNS ook dit jaar weer met behulp van onze media partners kunnen presenteren op het best mogelijke platform dat – onder deze omstandigheden – denkbaar is.”

ESNS wil zo veel mogelijk geboekte ESNS acts een podium bieden op het gratis toegankelijke showcase-platform, in samenwerking met NPO 3FM. Tickets voor de digitale conferentie van ESNS à € 99,- zijn beschikbaar via www.esns.nl. Kaartkopers die al eerder een ticket kochten voor de fysieke editie ontvangen zo spoedig mogelijk bericht.

De digitale versie van ESNS 2022 omvat naast de conferentie de programma’s van Noorderslag, Eurosonic, maar ook de award-ceremonie van de Music Moves Europe Awards, de uitreiking van de Popprijs, Popstipendium, Pop Media Prijs en de IJzeren Podiumdieren.

Over ESNS
ESNS is een non-profit showcase-festival voor uitsluitend Europese artiesten, met een internationale muziekconferentie, opgericht met als missie het stimuleren en bevorderen van de verbinding en circulatie van Europese muziek. Daarnaast vindt een internationale muziekconferentie plaats, met panels, keynotes, interviews en bijeenkomsten over de nieuwste ontwikkelingen in de Europese en internationale muziek, media, productie en interactieve industrie. Tijdens de twee showcasefestivals (Eurosonic en Noorderslag) krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek van muziekliefhebbers en professionals. Op de donderdag wordt de muziekprijs voor opkomende Europese artiesten uitgereikt met de Music Moves Europe Awards. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdagavond, met de uitreiking van de Popprijs en de IJzeren Podiumdieren.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend