Nieuws

Suzan & Freek winnaar Buma NL Award met Meest Succesvolle Album Pop

Suzan & Freek hebben een Buma NL Award gewonnen in de categorie Pop voor Meest Succesvolle Album, getiteld Gedeeld Door Ons. In diezelfde categorie ging de Award voor Meest Succesvolle Single naar Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle met Hoe Het Danst. Dat werd bekendgemaakt door Bart Arens in zijn programma Aan de slag bij NPO Radio 2.

Mart Hoogkamer is, tijdens een uitzending bij RADIONL, gekozen tot het Buma NL Talent van het Jaar 2020. Bij dezelfde zender werd Toreador van Opgeblazen feat. Wilbert Pigmans uitgeroepen tot meest succesvolle single Hollands.

De elfde editie van Buma NL beleeft vanaf vandaag zijn digitale vuurdoop. Een reguliere editie van Buma NL in TivoliVredenburg – Utrecht is dit jaar vanwege de Coronamaatregelen niet haalbaar. Daarom is besloten een aantal programmaonderdelen vanaf maandag 5 oktober, de oorspronkelijke datum, online aan te bieden. Ook de traditionele Buma NL Award Show komt hiermee te vervallen waardoor de Buma NL Awards 2020 in samenwerking met mediapartners in de week van 5 oktober aan de winnende artiesten worden uitgereikt. Als gevolg van de gewijzigde opzet van Buma NL, heeft ook een aanpassing in het aantal awards plaatsgevonden. De focus voor deze editie heeft gelegen op Meest Succesvolle Album in de categorieën Pop, Hollands, Hip Hop en Alternatief en Meest Succesvolle Single in de categorieën Pop, Hollands en Hip Hop. Daarbij zijn de cijfers met betrekking tot verkoop, downloads, streaming en airplay, gebaseerd op de data van GfK en Soundaware, bepalend geweest. De winnaars van de Buma NL Awards 2020 zijn:

Meest Succesvolle Album – Pop
Suzan & Freek – Gedeeld Door Ons

Meest Succesvolle Single – Populair
Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle – Hoe Het Danst

Talent van het Jaar
Mart Hoogkamer

Meest Succesvolle Single – Hollands
Opgeblazen feat. Wilbert Pigmans – De Toreador

Over Buma NL
Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses, showcases en de Buma NL awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers. Normaal gesproken vindt Buma NL plaats in TivoliVredenburg. Maar als gevolg van de Coronamaatregelen vinden de verschillende programmaonderdelen van Buma NL 2020 vanaf maandag 5 oktober online hun weg naar de muziekprofessional.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024