Nieuws

Volledig programma bekend Muzikantennacht: Steunfonds Muzikantendag Showcase

Het volledige programma van de Muzikantennacht: de showcase avond van het Steunfonds Muzikantendag in de Melkweg te Amsterdam is bekend. Nieuw op het programma zijn: Pjotr, Cero Ismael, Komodo, Linde Schöne, MADOUX en Tricklebolt. De Muzikantennacht is op donderdag 1 december, de deuren zijn open vanaf 18:00 uur. Tijdens deze avond presenteren een aantal acts zich die een werkbijdrage hebben ontvangen van het Steunfonds Muzikantendag. Andere namen op het programma zijn: WIES, Gotu Jim, TAPE TOY, Waltzburg, Josephine Odhil, Julia Sabaté en la loye. De entree is helemaal gratis.

Pjotr

Pjotr, waar ken je hem inmiddels niet van? Nadat hij er vandoor ging met de winst van de hiphop competitie Wanted, ging het hard met de rapper. Pjotrs eerste 101Barz-sessie ging het internet rond en was weken trending op YouTube. Met zijn rake teksten, unieke stemgeluid en creatieve aanpak heeft Pjotr een bijzondere plek weten te veroveren. Met een goed gevulde tas vol hits weet hij ongetwijfeld de Melkweg in te palmen.

Cero Ismael

Cero Ismael is hard bezig om zijn stempel te drukken op de alternatieve hiphop scene in ons land. De Amsterdammer maakt soulvolle, poëtische tracks met invloeden van zowel traditionele en moderne R&B. Zijn debuut-EP “Blue Man” was melancholisch en dromerig. Cero’s muziek klinkt aangenaam experimenteel en funky. Een act die je eigenlijk niet kan missen en eens gezien moet hebben!

Komodo

Er is geen band zoals Komodo. Hun vintage exotische rock & roll is sterk geïnspireerd door smaken over de hele wereld: woestijnblues, surfrock, afro-disco, psychedelica uit de jaren 60, rumba en Indiase raga. Voeg daar een snufje gekheid aan toe, een beetje regendans en wat plakkerige melodieën en je zegt Komodo. Deze band heeft alles om je op de dansvloer te laten draaien als een op hol geslagen kompas.

Linde Schöne

Ook de Nijmeegse Linde Schöne staat bij ons op de Muzikantennacht. Linde Schöne werd in 2014 als eerste vrouw getekend bij het hiphop-label Noah’s Ark en brak in 2016 vanuit het niets door met haar debuut Liefde Van De Vloer. Ze speelde op alle festivals zoals Noorderslag, Paaspop en Lowlands en had vele mediaoptredens. In oktober 2022 bracht ze haar meest poppy, zelfverzekerde en sexy project tot nu toe uit, al komen er ook zeker serieuze onderwerpen aan bod op het nieuwe album. Het resultaat is een sound die even poppy als experimenteel is.

MADOUX

MADOUX, ook wel bekend als Lotte Slangen, is een van de talentvolste Nederlandse indie artiesten van het moment. Deze winnares van de Limburgse Popprijs én de opener van Pinkpop 2023 brengt een mix van akoestische instrumenten en diepe elektronica gelaagd met haar kenmerkende, etherische en betoverende zang.Ze gaat je overspoelen met haar weelderige en hypnotiserende muziek en laat je de lichte en donkere kanten ontdekken, met alles daartussenin.

Tricklebolt

70’s spirit en een sonisch oergevoel dat doet denken aan een kruisbestuiving tussen Deep Purple, Birth of Joy en Wolfmother. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond- tapijt en psychedelica, aangevuld met hooks en looks à la Fatal Flowers. Waan je volledig in een Easy Rider roadtrip terwijl Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in ramt.

Over het Steunfonds Muzikantendag

Via Steunfonds Muzikantendag zijn 120 werkbijdragen van € 5.000,- (vijfduizend euro) beschikbaar gekomen vanuit het Ministerie van OCW, specifiek voor jonge makers. De werkbijdrage is bedoeld als investering in het creatieve proces zodat nieuwe, originele muziekwerken ontstaan die zonder deze bijdrage niet tot stand zouden zijn gekomen. Jonge muzikanten die hun eigen muziek maken, uitvoeren, in recente jaren zijn afgestudeerd aan muziekopleidingen zoals conservatoria, of al de nodige ervaring hebben opgebouwd, konden een aanvraag indienen voor een werkbijdrage van het Steunfonds Muzikantendag.

Heb je vragen over het Steunfonds Muzikantendag? Bekijk onze FAQ-pagina op www.steunfondsmuzikantendag.nl.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Muzikantendag 2024 programma header

Muzikantendag 2024: eerste deel programma bekend

ESNS25 inschrijving geopend

Geopend: inschrijving voor Europese artiesten ESNS25