ADE 2023 Linde Dorenbos
Nieuws

Dit was ADE 2023 + bekendmaking ADE 2024

Save the date! Van woensdag 16 oktober 2024 tot en met zondag 20 oktober 2024 is het tijd voor ADE 2024. Noteer het alvast in je agenda. Blik daarna hieronder terug op de drukbezochtste editie van ADE ooit met de hoogtepunten van het festivalprogramma en conferentieprogramma. Dit was ADE 2023!

Amsterdam Dance Event (ADE) 2023

Het recordaantal van 500.000 bezoekers tijdens de festivals en conferenties toont hoe succesvol de 28e editie van Amsterdam Dance Event (ADE) was. Meer dan 1000 evenementen en initiatieven, verdeeld over 5 dagen en 200+ locaties in Amsterdam, geëeerd door de aanwezigheid van meer dan 2900 artiesten. Dit waren de hoogtepunten van het festivalprogramma dit jaar:

  • het openingsfeest in het Rijksmuseum met upsammy
  • een unieke b2b tussen KI/KI en Armin van Buuren
  • de klassiekers Speedy J’s STOOR en Audio Obscura
  • nieuwe samenwerkingen waaronder Andalusisch Orkest x Mary Lake en Het HEM x Horst

ADE Pro conferentie

Dit jaar was het ADE Pro conferentieprogramma voor het eerst vier dagen. De door het volk benoemde ‘ADE-locatie’ Felix Meritis was de plek waar je moest zijn. Nationale en internationale artiesten kwamen samen om met invloedrijke bedrijven allerlei onderwerpen te bespreken, uiteraard met het publiek. Zalen zaten vol met gevestigde en aanstormende muziekprofessionals. De hoogtepunten van de conferentie waren:

  • de talk van Google, TuneCore, SEG over de impact van AI
  • het kijkje achter de schermen van Spotify, TikTok en YouTube
  • het nieuwe ontwikkelingsplatform ADE Startups programma

ADE Lab

Maar dat was nog niet alles. Dit jaar verscheen voor de tweede keer ADE Lab ten tonele. Dit is het talentontwikkeling platform voor jonge artiesten en professionals van ADE. Ruim 2000 jonge artiesten, producers en ambitieuze professionals leerden van internationale helden zoals Reinier Zonneveld, Mama Snake, Saoirse, Héctor Oaks en A-Trak. Naast al dat leren was er ook ruimte om muziek te maken, feedback te ontvangen en deel te nemen aan demo drops.

ADE 2024

Tijdens het openingsfeest maakte ADE bekend dat de stichting hét artistieke platform wil zijn voor jonge muzikale talenten, met een nadruk op de culturele waarde van elektronische muziek. Gestart in 1996, is het tot nu toe uitgegroeid tot het meest toonaangevende en belangrijkste zakelijk platform voor de elektronische muziekindustrie en ’s werelds grootste clubfestival. Ook design, film, fotografie, de laatste technologische en maatschappelijke trends komen aan bod. Dit verleden gecombineerd met de uitgesproken ambitie, belooft veel goeds voor ADE 2024.

Woensdag 16 oktober 2024 tot en met zondag 20 oktober 2024 is het tijd voor ADE 2024.

Foto door Linde Dorenbos


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Muzikantendag 2024 programma header

Muzikantendag 2024: eerste deel programma bekend

ESNS25 inschrijving geopend

Geopend: inschrijving voor Europese artiesten ESNS25