Nieuws

ESNS breidt line-up uit met 13 nieuwe namen voor Noorderslag

ESNS (Eurosonic Noorderslag) kondigt nog eens 13 nieuwe acts aan voor Noorderslag 2023, het festival dat ieder jaar de meest veelbelovende Nederlandse artiesten presenteert. Met dit jaar opkomende artiesten als néomi en 3FM Talent Maxine tot bekendere namen als Hang Youth en Prins S. en de Geit.

De 13 Nederlandse acts die worden toegevoegd aan de line-up van Noorderslag zijn:
Babs, Cloud Café,  Coloray, Cosmic Crooner, Gangs of Kin,  Gladde Paling, Hang Youth, Marathon, Maxine, néomí, Oliver Pesch, Prins S. en De Geit, en ZEP.

De volledige line-up is hier te vinden. De komende weken worden er meer acts aan de line-up toegevoegd.

ESNS23 tickets

Koop hier festivaltickets

Registraties voor de conferentie zijn beschikbaar via deze link.

Koop hier conferentie registraties

ESNS23 playlist
Om alvast kennis te maken met de artiesten die in Groningen ontdekt kunnen worden, is er een playlist gemaakt met alle bevestigde artiesten voor ESNS23 tot nu toe.

Luister de playlist hier

Over ESNS
ESNS is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken in live muziekscenes in heel Europa en daarbuiten. Het showcasefestival, dat in 1986 van start ging, heeft een indrukwekkende staat van dienst in het kickstarten van de internationale carrières van artiesten als Altin Gün, Arlo Parks, Alyona Alyona, Celeste, Daði Freyr, Dua Lipa, Fontaines D.C., Friedberg, Go_A, K.ZIA, girl in red, Hinds, Meduza, Meskerem Mees, MYD, Priya Ragu, Pip Blom, Pongo, Sigrid en Wet Leg.

Elk jaar in januari stelt ESNS 350 opkomende Europese artiesten voor aan meer dan 40.000 muziekliefhebbers en meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie, waaronder 400 internationale festivals. Overdag biedt de conferentie plaats aan meer dan 150 paneldiscussies, interviews, keynotes en veel meer over dringende onderwerpen en de noodzaak van sociale verandering in de muziekindustrie. ’s Avonds treden van woensdag tot en met vrijdag op 40 verschillende locaties in hartje Groningen Europese acts op. En op zaterdag staan opkomende Nederlandse artiesten centraal tijdens Noorderslag in De Oosterpoort.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend