Nieuws

Ikaros van Duppen verlaat Buma Cultuur – verder als projectontwikkelaar in muziek- en andere kunstsectoren

Ikaros van Duppen verlaat per 1 april, na 14 jaar, Buma Cultuur. Van Duppen was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor diverse projecten binnen Buma Cultuur. “Tijd voor wat nieuws”, aldus de genremanager. “Een groot verlies”, aldus Buma Cultuur-directeur Frank Helmink.

Ikaros van Duppen zette binnen Buma Cultuur vele nieuwe projecten op. Onder meer InJazz, Componist des Vaderlands, Buma Music in Motion en New Music Conference ontstonden onder zijn leiding. In 2007 begon Van Duppen bij Buma Cultuur met het opzetten van projecten ter ondersteuning van Nederlandse componisten en uitgevers. Een groot aantal activiteiten (showcase festivals, conferenties en handelsmissies) werd opgezet. Daarnaast startte hij een groot aantal samenwerkingsverbanden, waarbij Buma Cultuur bestaande projecten ondersteunt.

Zo ontstonden niet alleen eerdergenoemde projecten, maar ook Toonzetters en zijn samenwerking met de Buma Boy Edgar Prijs, World Music Forum, Gaudeamus en November Music. Daarnaast werden jazz handelsmissies opgezet in samenwerking met JazzNL en missies naar Musexpo in Los Angeles en Jazzahead! in Bremen. “Daarmee hebben we de leden van Buma meer op de kaart kunnen zetten bij zowel professionals als bij het publiek”, aldus Van Duppen.

Helmink: “Natuurlijk is het ontzettend jammer als iemand die zich zo gedreven inzet voor de promotie van muziek uit Nederland Buma Cultuur verlaat. Maar na zo’n lange tijd moeten we hem ook een nieuwe fase in zijn carrière gunnen. We zijn Ikaros wel heel erg dankbaar voor zijn niet aflatende en creatieve inzet!”

Van Duppen: “De opbouwfase is de leukste! Na 14 jaar samen met geweldige teams al die bijzondere projecten te hebben opgezet, zoek ik nieuwe bijzondere projecten om deze te helpen ontwikkelen. Ik ga me als projectontwikkelaar richten op muziek- en andere kunstprojecten. Als strategische kwartiermaker die zeer bedreven is in het samenbrengen van de juiste mensen uit een groot zowel nationaal als internationaal netwerk van muziekprofessionals kan ik binnen korte tijd een kickstart geven aan nieuwe initiatieven. Samen met een groep gedreven pioniers hoop ik een nieuwe stip op de horizon te zetten. Aan de slag met het opbouwen van verwonderende, nieuwe projecten in muziek- of andere kunstvormen.”


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma Music in Media Awards 2024 header

Dit zijn de winnaars van Music in Media Awards 2024

Herman van Veen Buma Kindermuziekprijs 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024