Nieuws

inJazz 2023 line-up gratis live events bekend

Vier optredens in Amsterdam, een festival én een concertavond in Rotterdam, dat is inJazz. De line-up van de live events is vandaag bekend gemaakt. Het mooiste van inJazz? Alle evenementen zijn gratis toegankelijk! Alleen voor de conferentie heb je een ticket nodig. De kaartverkoop is nu gestart! Bekijk hier de line-up en het programma.

inJazz: van 21 t/m 23 juni in Amsterdam en Rotterdam

inJazz vindt plaats van 21 tot en met 23 juni in Amsterdam en Rotterdam. Op alle drie de dagen kun je gratis genieten van jazz-, global- en crossover-artiesten die in Nederland wonen en werken. Op woensdagavond 21 juni kun je je jazzhart ophalen bij Bimhuis in Amsterdam. Op donderdagavond 22 juni vindt het festival plaats op verschillende locaties in Rotterdam: LantarenVenster, MOOD en Fotovakschool. Op vrijdagavond 23 juni is er een concertavond, wederom bij LantarenVenster in Rotterdam. Het programma in Rotterdam sluit naadloos aan op de speciale concerten die het fringe festival North Sea Round Town dit jaar organiseert.

inJazz 2023 line-up

Jonge talenten en gevestigde namen laten zien dat genregrenzen steeds meer vervagen. De selectie is begin april gemaakt door een commissie bestaande uit Tim Sprangers (programmeur Space Is The Place, Willem Twee Toonzaal), Loubna el Boujoufi (programmeur TivoliVredenburg), Martyna van Nieuwland (artistiek leider Music Meeting) en Koen Nederstigt (assistent North Sea Jazz Festival). Geselecteerd uit bijna 200 aanmeldingen zijn:

 • Alto For Two
 • AVA Trio
 • Brintex Collective
 • Matthias Van Den Brande Trio
 • Meral Polat Trio
 • NOHMI (foto)
 • Önder
 • Raquel Kurpershoek
 • Sanem Kalfa Miraculous Layers
 • The Zebra Street Band
 • Wake The Dead
 • Yoràn Vroom Group Of Friends.

Naast deze acts zijn er tijdens inJazz ook speciale optredens van Felix Schlarmann’s Tree House (jazzahead!/inJazz commissioned project), Martin Fondse ‘Faces of Water’ (Componist des Vaderlands), Loek van den Berg Quintet (winnaar Beste Compositie tijdens de Dutch Jazz Competition), Peter Willems Trio (winnaar Maastricht Jazz Award 2023) en Organix (Sublime Award 2022 voor Best Dutch Jazz).

inJazz conferentie

De inJazz conferentie biedt twee dagen vol netwerkmomenten, paneldiscussies en presentaties voor professionals werkzaam in jazz, global en aangrenzende genres. De ticketverkoop is inmiddels gestart. Wees er snel bij, er zijn slechts vijftig early bird tickets beschikbaar!

Op donderdag 22 juni is er een conferentiemiddag in artistieke broedplaats Batavierhuis met presentaties van het Europe Jazz Network (Creative Connections, met Francesco Martinelli en Marcus O’Dair, en Take The Green Train, over groen toeren), discussies over carrièreplanning voor jazzmusici en 1-op-1 gesprekken over financiering, muziekrechten, muzikantenvakbonden en meer.

Op vrijdag 23 juni vindt de inJazz conferentiemiddag plaats in LantarenVenster, met onderwerpen van discussie als jazz op de (publieke) radio, Muziek, Migratie & Erfgoed en hoe succesvol te zijn als boeker én als artiest. Tijdens deze middag is ook de jaarlijkse bekendmaking van de winnaar van de prestigieuze Boy Edgarprijs, samen met Fonds Podiumkunsten NL.

Lees meer over inJazz.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend