Nieuws

John Burger is Muziekdocent van het Jaar 2024

John Burger, leraar bij het Bonhoeffercollege in Castricum, mag zichzelf Muziekdocent van het Jaar 2024 noemen! Hij volgt daarmee Jop Ostendorf (Muziekdocent van het Jaar 2023) op. John ontving tijdens de feestelijke uitreiking op de Katholieke Scholengemeenschap (Hoofddorp), naast deze eervolle titel, een award en cheque ter waarde van €500,- van zanger Claude.

Over John Burger

John heeft uiteraard vanwege goede redenen gewonnen. Zo werd hij geroemd om zijn innovatieve en inspirerende aanpak als het gaat om lesgeven. Op zijn school, het Bonhoeffercollege in Castricum, heeft hij meerdere projecten opgezet om leerlingen op een creatieve manier in aanraking te laten komen met muziek. Zijn doel was en is nog steeds: muziek toegankelijk en leuk maken voor zijn studenten. En dat lukt met zijn lessen! Hij moedigt zijn leerlingen aan om hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Met als resultaat: studenten die hun liefde voor muziek hebben gevonden én verder hebben ontwikkeld.

“John Burger heeft een bijzondere gave om zijn leerlingen te inspireren en motiveren. Zijn toewijding aan muziekonderwijs gaat verder dan het klaslokaal. Hij creëert een omgeving waar jongeren hun passie voor muziek kunnen ontdekken en ontwikkelen. Het zijn docenten als John die muziekonderwijs levend en relevant houden. Zijn werk is van onschatbare waarde voor de toekomst van muziek in ons onderwijs. Samen met de Muziekdocent van het Jaar blijven we strijden voor kwalitatief hoogstaand muziekonderwijs.”

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur

Over de verkiezing Muziekdocent van het Jaar

Door Buma Music Academy (een initiatief van Buma Cultuur) en VLS (de vakvereniging voor muziekdocenten) is de verkiezing van Muziekdocent van het Jaar in leven geroepen. Buma Music Academy heeft als doel muziekonderwijs op scholen moderniseren en versterken. Met deze verkiezing eren zij de docenten die innovatieve en kwalitatieve muzieklessen verzorgen. Dit jaar bestond de jury uit Cynthia K Chua (muziekdocent & artieste), Tessa Kalsbeek (projectleider educatie, Buma Music Academy), Erik Bogers (muziekdocent, VLS), Jop Ostendorf (Muziekdocent van het Jaar 2023) en Frank Helmink (directeur Buma Cultuur). Als ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar, had zanger Claude de eer om de prijs uit te reiken.

Foto Marcel Krijgsman


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop