Nieuws

Nederland focusland jazzahead! 2024

Nederland wordt focusland op jazzahead! 2024. Dit maakte Claudia Roth (Staatsminister van Cultuur en Media van Duitsland) bekend op 29 april voor een volle zaal in Kulturzentrum Schlachthof in Bremen. Dewi van der Weerd (Nederlandse ambassadeur voor internationale culturele samenwerking op het Ministerie van Buitenlandse zaken) was ook aanwezig. 

Buma Cultuur, Dutch.inJazz en jazzahead!

Jazzahead! is dé plek voor hoogwaardige, hedendaagse jazz en hoofdrolspelers uit de sector. Denk aan musici, labels, bureaus, festivalorganisatoren en mediavertegenwoordigers die elkaar ontmoeten.  Samen met Fonds Podiumkunsten verzorgt Buma Cultuur de Nederlandse stand Dutch.inJazz. Dit jaar deden meer dan zestig Nederlandse jazzprofessionals zaken! Elk jaar ligt de focus op een ander land. Met gepaste vreugde kan Buma Cultuur meedelen dat in 2024 Nederland in de schijnwerpers staat.

“Dat Nederland als focusland centraal zal staan tijdens jazzahead! 2024, biedt een uitgelezen kans om de kwaliteit en diversiteit van het Nederlandse jazzveld te tonen. De showcases van Felix Schlarmann’s Tree House, Wolfert Brederode/Matangi Quartet/Joost Lijbaart, AVA Trio en Sun-Mi Hong Quintet op jazzahead! dit jaar gaven al blijk van hoe rijk de Nederlandse jazzcultuur is. Jazzahead! 2024 geeft ons de gelegenheid om nog beter te laten zien wat er in Nederland gebeurt op jazzgebied.”
– Mark van Schaick, general manager jazz en global bij Buma Cultuur

Nederlandse jazz etaleren

De jazzcultuur in Nederland kan als genreoverstijgend worden bestempeld. En in 2024 kunnen we dat laten zien met een centrale stand op de beursvloer. Van trio tot bigband en van jazz met elektronica tot punkjazz. Tijdens jazzahead! 2024 mogen acht Nederlandse acts met een showcase-optreden zichzelf etaleren tegenover honderden jazzprofessionals van over de hele wereld.  De inschrijvingen voor showcases starten in het najaar. Meer nieuws over inschrijvingen en data volgen snel.

Over inJazz

InJazz promoot al jaren de Nederlandse jazz en haar componisten op zowel nationaal als internationaal niveau. InJazz is bekend geworden als het belangrijkste showcase-, conferentie- en netwerkevenement van Nederland voor jazzmuziek en verwante genres.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Oeuvre Prijs Tonny Eyk

Oeuvre Award Music in Media voor Tonny Eyk

Muzikantendag 2024 header

Laat je ontdekken tijdens Muzikantendag 2024