Bosch Requiem 2023
Nieuws

November Music’s Bosch Requiem in 5 steden

Bosch Requiem komt voor de zevende keer terug tijdens November Music. Dit jaar kan je het nieuw gecomponeerde requiem horen in Den Bosch, Amsterdam, Utrecht, Groningen en Rotterdam. November Music vindt plaats van 1 tot en met 12 november in Den Bosch en heeft als missie om de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen te brengen.

Bosch Requiem 2023 Laatste Woorden

Bosch Requiem wordt elke keer opnieuw gecomponeerd in opdracht van November Music. Dit keer door Aart Strootman die de compositie baseerde op de troostrijke reflectie op het leven. Het werk wordt uitgevoerd door Cello Octet Amsterdam, Mallet Collective, bassist Fred Jacobsson en de zangeressen Rianne Wilders en Fanny Alofs. De titel van het libretto Laatste Woorden bestaat letterlijk uit de laatste woorden die Jan Rot schreef voordat hij overleed in het voorjaar van 2022.

In vijf steden beluister je Bosch Requiem 2023 Laatste Woorden:

  • Woensdag 1 november 2023 tijdens November Music in Den Bosch
  • Donderdag 2 november 2023, Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam
  • Vrijdag 3 november 2023, TivoliVredenburg in Utrecht
  • Zaterdag 4 november 2023 tijdens SoundsofMusic, Grand Theater in Groningen
  • Donderdag 9 november 2023, De Doelen in Rotterdam

Plan je concerten met de timetable op November Music.

Over November Music

In 2023 vindt de 31e editie plaats van November Music in Den Bosch. Met een missie om de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen te brengen, lukt het dit jaar ook weer met maar liefst 7 compositieopdrachten en 100 concerten. Kenmerkend aan November Music is dat zij niet met de stroom mee of ertegenin gaat, maar met nieuwe, eigen stromen komt. Net zoals de makers, laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen. Lees meer over November Music.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

inJazz festival en conferentie programma 2024

Gratis jazzfestival inJazz van 26 t/m 28 juni in Amsterdam en Rotterdam

Ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar-verkiezing: zanger Claude